Over Hoekstra Assurantie bv
Hoekstra BV is in 1963 opgericht door de broers Jelle en Willem Hoekstra. Voor die tijd was Jelle Hoekstra werkzaam voor assurantiekantoor De Wit uit Urk. In eerste instantie als medewerker, later als medefirmant.
 
Rond 1956 werd Jelle Hoekstra opgenomen in het sanatorium. Zijn werkzaamheden werden waargenomen door zijn broer, Willem Hoekstra. Doordat in die tijd de heer De Wit overleed, namen beide broers na verloop van tijd (1963) de assurantieportefeuille van assurantiekantoor De Wit over. Jelle Hoekstra concentreerde zich daarna op het assurantiegedeelte en Willem Hoekstra nam daarnaast ook makelaarszaken voor zijn rekening. Deze beide takken werden gescheiden in makelaarskantoor Hoekstra en assurantiekantoor Hoekstra.
 


In eerste instantie was het kantoor gevestigd aan Wijk 5-88 op Urk. In 1978 kon echter de voormalige pastorie van de gereformeerde kerk overgenomen worden en betrok (toen) Hoekstra Makelaars en Assurantie BV het monumentale pand aan Wijk 4-22 op Urk. Sinds die periode is het bedrijf fors gegroeid.

In 1988 is het bedrijf gesplitst in Hoekstra Makelaardij BV en Hoekstra Assurantie BV. Jelle Hoekstra is in 1998 overleden, Willem Hoekstra is nog steeds werkzaam voor Hoekstra Makelaardij BV.

Momenteel zijn er 16 personen in dienst. Deze verzorgen diverse werkzaamheden voor circa 7000 relaties (particulier en zakelijk).
Hoekstra Assurantie
- WELKOM
- DOWNLOADS
- DISCLAIMER
- CONTACT